Pengumuman Penting!
Untuk Maklumat dan pengetahuan anda semua, laman blog
akubencipaklah.blogspot.com sedang dalam perhatian pihak blogger.com dan telah disekat dari menambah dan juga menghantar segala bentuk posting di dalamnya.


Di sini juga saya telah menyediakan satu laman blog sementara yang boleh diakses melalui :

ihatepaklah.blogspot.com (mirror).

Harap Maaf...


LATEST POSTING

AHLI PAK LAH DISERANG VIRUS BRONTOK

AHLI UMNO PERLU BERANI....TAK RUGI APA-APA....

DOWNLOAD DAN SEBARKAN (UNTUK AHLI UMNO SAHAJA)

SURAT KAPTEN ZAHAR KEPADA PUCUK PIMPINAN UMNO - PAK LAH & NAJIB HARUS DIHUKUM MANDATORI

Thursday, July 31, 2008

AHLI UMNO PERLU BERANI....TAK RUGI APA-APA... 

Thursday, July 31, 2008

Pak Lah Diserang Virus BrontokSelama lima tahun pemerintahan Perdana Menteri yang saya benci ini, kita telah dipertontonkan dan dipersembahkan dengan cerita-cerita yang menarik dan juga yang paling banyaknya adalah yang tidak baik dan tidak menarik langsung. Kita rakyat hanya mampu melihat saja depan mata mereka akan “kebobrokan” pemimpin kita ini. Kebobrokan bermaksud kelemahan ataupun sikap tidak bertanggungjawab dalam bahasa Malaysianya.

Bila saya sebut perkataan “kebobrokan” itu tadi mengingat saya mengenai sejenis virus komputer yang agak terkenal juga pada masa lalu, tak silap saya tahun 2004/05. Virus ini dinamakan “Brontok” atau nama lain “RontokBro”, bro jugak!. (
sila klik sini! Untuk maklumat lanjut) . Kepada yang belum pernah dengar nama ini, saya akan cuba terang serba ringkas. Virus ini berasal dari Indonesia dan dibuat oleh orang Indonesia sendiri. Dia merebak terlalu cepat melalui email-email yang mengandungi ‘attachment file’ yang bernama keygen.exe. Kepada mereka yang menekan ataupun meng”klik” file itu, dengan rasminya anda akan terkena jangkitan virus ini.

Virus “Brontok ini” menyerang dan dapat melumpuhkan sistem operasi Windows anda terutamanya pengguna Windows XP. Virus ini telah meng’take over’ komputer anda tanpa anda sedari. Virus ini juga merebak dengan cepat melalui Pen Drive yang dicucuk di USB port komputer anda. Virus tersebut akan ‘bersembunyi’ di dalam pen drive tersebut dan kemudiannya kan merebak dan terus menyebarkan virus tersebut jika di cucuk ke komputer lain.

Antara simtom-simtonnya yang paling “hebat” ia akan memberi “mesej” jelas kepada anda melalui ‘Web Browser’ anda seperti Internet Explorer secara automatik akan keluar sedang asyik anda melayari internet. Jika anda tutup mesej tersebut. Dia akan keluar kembali. Memang degil dan tidak boleh berbuat apa-apa mengenainya.

Mesejnya adalah seperti berikut :

-- Hentikan kebobrokan di negeri ini –-

1. Adili Koruptor, Penyeludup, Tukang Suap, Penjudi, & Bandar NARKOBA( Send to "
NUSAKAMBANGAN")
2. Stop Free Sex, Absorsi, & Prostitusi
3. Stop (pencemaran laut & sungai), pembakaran hutan & perburuan liar.
4. SAY NO TO DRUGS !!!

-- KIAMAT SUDAH DEKAT –-
Terinspirasi oleh: Elang Brontok (Spizaetus Cirrhatus) yang hampir punah

Dan jika seseorang yang mahir untuk membaiki dan meyelesaikan virus tersebut ataupun kita panggil juruteknik/jurutera computer juga akan memeningkan kepalanya dan mengambil masa yang agak lama untuk menyahkan virus tersebut dari dalam komputer yang dijangkiti itu melainkan ‘terpaksa’ memformat terus hard disk tersebut. Ini merupakan ‘jalan terakhir’ untuk memecahkan kebuntuan tersebut. Berikut merupakan serangan awal virus tersebut. Sekarang ini kebanyakkan anti-virus sudah boleh menghindarkan dan menghapuskan terus virus tersebut.

Virus tersebut akan cuba menghalang dirinya daripada di usir keluar oleh juruteknik komputer dengan pelbagai cara dan helah bagi menyusahkan mereka menyahkan Virus tersebut. Segala bentuk Anti-Virus yang digunakan juga disekat sementara dari berfungsi. Windows Registry juga terus di halang untuk membuat repair dan akan terus men’restart’ kembali komputer anda.

Sungguh ‘dasyat’ mesej ini ditujukan. Tapi ini adalagi yang “dasyat” nak cerita dan aku memang betul respek giler dengan pencipta virus ini. Walaupun dia dianggap sebagai “salah” di dalam “undang-undang” siber ini. Aku respek tang ‘niat’ ataupun ‘nawaitu’ dia tu dan kepandaian dia mencipta virus tu. Sehinggakan komputer yang diserang virus ini akan secara automatiknya akan membanjiri (flood) data-data ke server-server kerajaan Israel bagi melumpuhkan dan menjadikan server-server berkenaan ‘sesak nafas’.

Terdapat 2 cara sahaja untuk menyelesaikan ataupun menyahkan virus tersebut dari terus ‘berkampung’ dan terus merebak ke komputer-komputer lain. Iaitu cara yang pertama, dengan memanggil jurutera yang betul-betul berkelayakkan dan berpengalaman luas tentang keselamatan komputer. Jika tiada masalah virus tersebut akan hilang dalam jangkamasa singkat sahaja.

Dan cara yang kedua, ialah dengan memformat hard disk tersebut. Masalahnya apabila kita memformat sesebuah hard Disk, banyak kerja yang perlu kita lakukan da mengambil masa yang agak panjang untuk menyiapkan keseluruhan dan menginstallasi semua aplikasi yang ada sebelum ini. Tetapi kebaikannya banyak dan sistem pengoperasian komputer akan menjadi segar dan ianya nampak seperti komputer baru .

Apa yang ingin saya perjelaskan di sini berkenaan keadaan Pak Lah dan Virus Brontok ini hampir sama simtom-simtomnya, kesannya dan juga jalan penyelesaiannya. Jika beliau sedar dan bertanggungjawab, beliau perlu akur dan menerima nasihat daripada mereka yang berpengalaman luas dan sedia untuk mengundurkan diri ataupun bersedia memperbaiki keadaan dengan rasa tanggungjawab tanpa ‘membuang’ mereka-mereka ini.

 
 
 

Monday, June 30, 2008

Majlis Peguam Perlu Minta Maaf Kepada Orang Melayu

Merujuk kenyataan akhbar yang telah dibuat oleh Perdana Menteri berkenaan isu Kontrak Sosial yang baru-bari ini didebatkan secara terbuka oleh Majlis Peguam.
[Berita ini dipetik dari Utusan On-Line hari ini - 30 Jun 2008] - Sila Klik Di Sini! untuk membacanya.

Justeru itu sebagai anak melayu yang "marah" dan "terasa di hina" apabila hak-hak dan ketuanan kami disentuh dan dibicarakan dalam forum terbuka yang membincangkan soal "Kontrak Sosial" yang di anjurkan oleh Majlis Peguam pada hari Sabtu lepas iaitu pada 28hb Jun 2008 yang berlangsung di Auditorium Majlis Peguam ingin menegaskan supaya mereka-mereka yang terlibat di dalam menganjurkan majlis ini supaya - membuat "Permohonan maaf secara terbuka" kepada semua orang melayu dan masyarakat lain yang ada dinegara ini mengenai isu-isu yang telah disentuh di dalam majlis tersebut.

Ini kerana Pak Lah sebagai Perdana Menteri Malaysia dan juga wakil dari orang melayu juga telah melahirkan rasa bimbangnya serta tanggungjawabnya sebagai Perdana Menteri Malaysia yang sentiasa ingin memastikan rakyatnya hidup aman, damai dan bersatu padu tanpa ada rasa syak wasangka sesama agama dan bangsa yang ada di negara ini. Beliau juga menyatakan ketidak-layakkan ahli-ahli panel yang terlibat dalam isu ini membincangkan hal-hal berkenaan hak dan kedudukan orang melayu di negara ini.

Permohonan maaf ini juga adalah sebagai tanda menyesal dan berjanji yang ianya tidak akan berulang lagi dimasa hadapan. Itupun sekiranya Majlis peguam sentiasa menghormati serta menyokong apa jua keputusan Perdana Menteri sebagai Ketua Kerajaan Malaysia hari ini dan kenyataan yang beliau keluarkan dan nyatakan.Beliau juga menegaskan bahawa kontrak sosial dan ketuanan Melayu itu telah dipersetujui bersama oleh pemimpin dan rakyat pelbagai kaum sejak negara merdeka.Menurut beliau lagi belum pernah terjadi lagi akan keberanian kumpulan tertentu mempertikaikan dan mempolitikkan isu ini. Andalah (Majlis Peguam & Panel yang terlibat) satu-satunyer kumpulan paling berani mempertikaikannya setelah negara ini merdeka sejak hampir 51 tahun.

Sekiranya Permohonon maaf ini telah di buat. InsyaAllah saya yakin bahawa semua rakyat dinegara ini terutamanya orang melayu akan bersedia memaafkan sekiranya permohonon maaf itu lahir dari penyesalan atas apa yang berlaku, dari keikhlasan dan kejujuran mereka terhadap orang melayu itu sendiri dan juga mengakui akan hak-hak dan ketuanan melayu di negara ini.

Sekian. Terima kasih. Silakan yang arif !

Yang Benar,
Anak Melayu Petaling Jaya

Untuk laporan berkenaan isu ini - sila baca laporan dari blog : BigGuy dan Sakabangsa

2 comments:

Anonymous said...

Tok guru gua pesan...

first time sabar...

second time pun sabar....

third time...lagi banyakkan sabar..

fourth time...jgn bagi muka...kasi pijak..terus..

tak pe ini council dlm list... high priority is Farish Barua..banyak sangat ni gula-gula singapork bagi...///...depa ni nak klasifikasi tahap sabar keberapa ni...

manggis said...

MANA DIA SUARA-SUARA PEJUANG BANGSA?

MANA DIA SUARA PEMUDA UMNO?

KALAU SETAKAT TULIS BERJELA-JELA PANJANGNYA, SIAPA YANG NAK DENGAR?

MANA DIA UMNO !!!!!???????

JANGAN PERJUANGKAN MASALAH PALESTIN SAHAJA !!!!!!!!!!!

MARUAH KAMUA DIINJAK-INJAK !!!!!!!yohfm