Pengumuman Penting!
Untuk Maklumat dan pengetahuan anda semua, laman blog
akubencipaklah.blogspot.com sedang dalam perhatian pihak blogger.com dan telah disekat dari menambah dan juga menghantar segala bentuk posting di dalamnya.


Di sini juga saya telah menyediakan satu laman blog sementara yang boleh diakses melalui :

ihatepaklah.blogspot.com (mirror).

Harap Maaf...


LATEST POSTING

AHLI PAK LAH DISERANG VIRUS BRONTOK

AHLI UMNO PERLU BERANI....TAK RUGI APA-APA....

DOWNLOAD DAN SEBARKAN (UNTUK AHLI UMNO SAHAJA)

SURAT KAPTEN ZAHAR KEPADA PUCUK PIMPINAN UMNO - PAK LAH & NAJIB HARUS DIHUKUM MANDATORI

Thursday, July 31, 2008

AHLI UMNO PERLU BERANI....TAK RUGI APA-APA... 

Thursday, July 31, 2008

Pak Lah Diserang Virus BrontokSelama lima tahun pemerintahan Perdana Menteri yang saya benci ini, kita telah dipertontonkan dan dipersembahkan dengan cerita-cerita yang menarik dan juga yang paling banyaknya adalah yang tidak baik dan tidak menarik langsung. Kita rakyat hanya mampu melihat saja depan mata mereka akan “kebobrokan” pemimpin kita ini. Kebobrokan bermaksud kelemahan ataupun sikap tidak bertanggungjawab dalam bahasa Malaysianya.

Bila saya sebut perkataan “kebobrokan” itu tadi mengingat saya mengenai sejenis virus komputer yang agak terkenal juga pada masa lalu, tak silap saya tahun 2004/05. Virus ini dinamakan “Brontok” atau nama lain “RontokBro”, bro jugak!. (
sila klik sini! Untuk maklumat lanjut) . Kepada yang belum pernah dengar nama ini, saya akan cuba terang serba ringkas. Virus ini berasal dari Indonesia dan dibuat oleh orang Indonesia sendiri. Dia merebak terlalu cepat melalui email-email yang mengandungi ‘attachment file’ yang bernama keygen.exe. Kepada mereka yang menekan ataupun meng”klik” file itu, dengan rasminya anda akan terkena jangkitan virus ini.

Virus “Brontok ini” menyerang dan dapat melumpuhkan sistem operasi Windows anda terutamanya pengguna Windows XP. Virus ini telah meng’take over’ komputer anda tanpa anda sedari. Virus ini juga merebak dengan cepat melalui Pen Drive yang dicucuk di USB port komputer anda. Virus tersebut akan ‘bersembunyi’ di dalam pen drive tersebut dan kemudiannya kan merebak dan terus menyebarkan virus tersebut jika di cucuk ke komputer lain.

Antara simtom-simtonnya yang paling “hebat” ia akan memberi “mesej” jelas kepada anda melalui ‘Web Browser’ anda seperti Internet Explorer secara automatik akan keluar sedang asyik anda melayari internet. Jika anda tutup mesej tersebut. Dia akan keluar kembali. Memang degil dan tidak boleh berbuat apa-apa mengenainya.

Mesejnya adalah seperti berikut :

-- Hentikan kebobrokan di negeri ini –-

1. Adili Koruptor, Penyeludup, Tukang Suap, Penjudi, & Bandar NARKOBA( Send to "
NUSAKAMBANGAN")
2. Stop Free Sex, Absorsi, & Prostitusi
3. Stop (pencemaran laut & sungai), pembakaran hutan & perburuan liar.
4. SAY NO TO DRUGS !!!

-- KIAMAT SUDAH DEKAT –-
Terinspirasi oleh: Elang Brontok (Spizaetus Cirrhatus) yang hampir punah

Dan jika seseorang yang mahir untuk membaiki dan meyelesaikan virus tersebut ataupun kita panggil juruteknik/jurutera computer juga akan memeningkan kepalanya dan mengambil masa yang agak lama untuk menyahkan virus tersebut dari dalam komputer yang dijangkiti itu melainkan ‘terpaksa’ memformat terus hard disk tersebut. Ini merupakan ‘jalan terakhir’ untuk memecahkan kebuntuan tersebut. Berikut merupakan serangan awal virus tersebut. Sekarang ini kebanyakkan anti-virus sudah boleh menghindarkan dan menghapuskan terus virus tersebut.

Virus tersebut akan cuba menghalang dirinya daripada di usir keluar oleh juruteknik komputer dengan pelbagai cara dan helah bagi menyusahkan mereka menyahkan Virus tersebut. Segala bentuk Anti-Virus yang digunakan juga disekat sementara dari berfungsi. Windows Registry juga terus di halang untuk membuat repair dan akan terus men’restart’ kembali komputer anda.

Sungguh ‘dasyat’ mesej ini ditujukan. Tapi ini adalagi yang “dasyat” nak cerita dan aku memang betul respek giler dengan pencipta virus ini. Walaupun dia dianggap sebagai “salah” di dalam “undang-undang” siber ini. Aku respek tang ‘niat’ ataupun ‘nawaitu’ dia tu dan kepandaian dia mencipta virus tu. Sehinggakan komputer yang diserang virus ini akan secara automatiknya akan membanjiri (flood) data-data ke server-server kerajaan Israel bagi melumpuhkan dan menjadikan server-server berkenaan ‘sesak nafas’.

Terdapat 2 cara sahaja untuk menyelesaikan ataupun menyahkan virus tersebut dari terus ‘berkampung’ dan terus merebak ke komputer-komputer lain. Iaitu cara yang pertama, dengan memanggil jurutera yang betul-betul berkelayakkan dan berpengalaman luas tentang keselamatan komputer. Jika tiada masalah virus tersebut akan hilang dalam jangkamasa singkat sahaja.

Dan cara yang kedua, ialah dengan memformat hard disk tersebut. Masalahnya apabila kita memformat sesebuah hard Disk, banyak kerja yang perlu kita lakukan da mengambil masa yang agak panjang untuk menyiapkan keseluruhan dan menginstallasi semua aplikasi yang ada sebelum ini. Tetapi kebaikannya banyak dan sistem pengoperasian komputer akan menjadi segar dan ianya nampak seperti komputer baru .

Apa yang ingin saya perjelaskan di sini berkenaan keadaan Pak Lah dan Virus Brontok ini hampir sama simtom-simtomnya, kesannya dan juga jalan penyelesaiannya. Jika beliau sedar dan bertanggungjawab, beliau perlu akur dan menerima nasihat daripada mereka yang berpengalaman luas dan sedia untuk mengundurkan diri ataupun bersedia memperbaiki keadaan dengan rasa tanggungjawab tanpa ‘membuang’ mereka-mereka ini.

 
 
 

Monday, June 30, 2008

Khairy Bersuara Isu Anuar Ibrahim - Suatu Konspirasi Atau ?

Berikutan Isu yang sedang panas lagi hangat berkenaan "isu liwat oleh Saudara Anuar Ibrahim" seperti yang terpampang di TV dan suratkhabar semalam. Saya telah membuka satu topik baru di forum mykmu (Sila Klik di sini!) untuk dibincangkan bersama-sama. Perasan atau tidak, saudara Khairy ini mendahului kenyataan Pak Lah selaku Perdana Menteri Malaysia. Di sini juga saya lampirkan isi topik saya itu seperti dibawah ini :

Semenjak Kerajaan Barisan Nasional (BN) hampir-hampir kalah pada pilihanraya lalu, Sikap Brother Khairy Jamaludin (BKJ) ini di lihat seperti low profile dan tidak sehebat yang di pertonjolkan dulu. Beliau sedar dan tahu akan pendapat serta pandangan umum terhadap dirinya. Begitu juga akan-rakan seangkatan dengannya semuanya diam membisu sekarang ini. Tetapi beliau akan keluar dari tempat persembunyiannya (mungkin lagi canggih dari tempat persembunyian Sadam Husin) apabila sesuatu isu ataupun kenyataan bersifat "politik" ingin diutarakan dan lagaknya seperti Hero yang ingin menyelamatkan manusia . Contohnya seperti - akibat sabotaj punca kekalahan BN - Dedahkan penyata kira-kira Petronas dan isu kenaikan harga minyak - Bertanding atau Tidak kerusi Ketua Pemuda dan Sokongan Hebat yang di terimanya - Pendedahan bahawa Anuar Ibrahim akan melantik Yong Teck Lee sebagai Timbalan Perdana Menteri nya nanti - Penglibatan dalam kes Altantuya setelah Raja Petra Kamarudin mengishtiharkan Perjanjiann Bersumpahnya - Ataupun Sila Baca Di Sini ! ATAUPUN pergi ke Utusan Online - Arkib Berita - Taip Nama Khairy Jamaluddin - tekan butang "search" untuk mendapatkan semua sekali senarai penglibatannya yang memerlukan dia bersuara dan menyatakan pandangan peribadi beliau. semua isu-isu ini sangat penting dan mendapat perhatian rakyat amnya.

Dan yang terbaru isu Anuar Ibrahim. Bagi saya biarlah isu ini di siasat dan ditentukan oleh pihak berkuasa dan seterusnya hakim jika kes ini dibawah ke mahkamah kelak. Sebagai rakyat, kita jangan cepat melatah, Membuat andaian yang macam-macam, membelakangi undang-undang dan berserah kepada tuhan akan sesuatu kebenaran.Ini hanyalah "mainan" dan asam garam berpolitik. Antara mereka sahaja yang tahu. Dan lagi satu Tuhan Maha mengetahui, Tidak perlu kita mendahului Tuhan dalam menentukan apa jua keputusannya. Bukan lah niat saya ingin benar2 mempertahankan Anuar Ibrahim ini. Bukan ada tali persaudaraan pun dengan saya. Bukan pernah menjadi sahabat karibnyer pun malah bukan pernah menjadi mangsa liwatnya itu. Sumpah dengan nama Allah.

Tetapi Persoalannya, Benarkah ataupun Logikkah penglibatan BKJ ini terlibat secara direct ataupun indirect dalam mengatur sesuatu rancangan ataupun sesuatu tujuan yang terancang dalam menentukan sesuatu 'misi yang tak mustahil boleh berlaku' mengikut arahan atau kuasa yang ada pada pihak tertentu? Mari kita sama-sama bincangkan. Mungkin semua orang kenal dengan BKJ ini dan mungkin baru yang mengenali beliau. Dan ada juga berkenaan maklumat mengenai perhubungan BKJ dengan Sdr Anuar Ibrahim ini. Jom kita huraikan dan"Baraikan"! Komen anda juga sangatlah diharapkan untuk memberi respon kepada persoalan saya ini.

Itu saja persoalan saya, memandangkan kebencian saya pada BKJ ini begitu amat tinggi sekali tahap gaban. Ini kerana saya juga sentiasa memerhatikan perkembangan beliau semenjak dia menjadi menantu Pak Lah hinggalah ke hari ini. Dan tak sanggup rasanya menunggu hingga beliau dijadikan Perdana Menteri Malasyia pada suatu hari nanti. Mari kita nilaikan bersama-sama. Terima kasih.

Yang benar,
AkuBenciPaklah


(BKJ) - "B" itu juga boleh ditakrifkan bermacam-macam ayat untuk mengantikan perkataan Brother yang aku guna. (Walaupun usia aku sama dengan beliau). Ikut suka hangpa lah nak panggil apa.Aku tetap aku.

0 comments: