Pengumuman Penting!
Untuk Maklumat dan pengetahuan anda semua, laman blog
akubencipaklah.blogspot.com sedang dalam perhatian pihak blogger.com dan telah disekat dari menambah dan juga menghantar segala bentuk posting di dalamnya.


Di sini juga saya telah menyediakan satu laman blog sementara yang boleh diakses melalui :

ihatepaklah.blogspot.com (mirror).

Harap Maaf...


LATEST POSTING

AHLI PAK LAH DISERANG VIRUS BRONTOK

AHLI UMNO PERLU BERANI....TAK RUGI APA-APA....

DOWNLOAD DAN SEBARKAN (UNTUK AHLI UMNO SAHAJA)

SURAT KAPTEN ZAHAR KEPADA PUCUK PIMPINAN UMNO - PAK LAH & NAJIB HARUS DIHUKUM MANDATORI

Thursday, July 31, 2008

AHLI UMNO PERLU BERANI....TAK RUGI APA-APA... 

Thursday, July 31, 2008

Pak Lah Diserang Virus BrontokSelama lima tahun pemerintahan Perdana Menteri yang saya benci ini, kita telah dipertontonkan dan dipersembahkan dengan cerita-cerita yang menarik dan juga yang paling banyaknya adalah yang tidak baik dan tidak menarik langsung. Kita rakyat hanya mampu melihat saja depan mata mereka akan “kebobrokan” pemimpin kita ini. Kebobrokan bermaksud kelemahan ataupun sikap tidak bertanggungjawab dalam bahasa Malaysianya.

Bila saya sebut perkataan “kebobrokan” itu tadi mengingat saya mengenai sejenis virus komputer yang agak terkenal juga pada masa lalu, tak silap saya tahun 2004/05. Virus ini dinamakan “Brontok” atau nama lain “RontokBro”, bro jugak!. (
sila klik sini! Untuk maklumat lanjut) . Kepada yang belum pernah dengar nama ini, saya akan cuba terang serba ringkas. Virus ini berasal dari Indonesia dan dibuat oleh orang Indonesia sendiri. Dia merebak terlalu cepat melalui email-email yang mengandungi ‘attachment file’ yang bernama keygen.exe. Kepada mereka yang menekan ataupun meng”klik” file itu, dengan rasminya anda akan terkena jangkitan virus ini.

Virus “Brontok ini” menyerang dan dapat melumpuhkan sistem operasi Windows anda terutamanya pengguna Windows XP. Virus ini telah meng’take over’ komputer anda tanpa anda sedari. Virus ini juga merebak dengan cepat melalui Pen Drive yang dicucuk di USB port komputer anda. Virus tersebut akan ‘bersembunyi’ di dalam pen drive tersebut dan kemudiannya kan merebak dan terus menyebarkan virus tersebut jika di cucuk ke komputer lain.

Antara simtom-simtonnya yang paling “hebat” ia akan memberi “mesej” jelas kepada anda melalui ‘Web Browser’ anda seperti Internet Explorer secara automatik akan keluar sedang asyik anda melayari internet. Jika anda tutup mesej tersebut. Dia akan keluar kembali. Memang degil dan tidak boleh berbuat apa-apa mengenainya.

Mesejnya adalah seperti berikut :

-- Hentikan kebobrokan di negeri ini –-

1. Adili Koruptor, Penyeludup, Tukang Suap, Penjudi, & Bandar NARKOBA( Send to "
NUSAKAMBANGAN")
2. Stop Free Sex, Absorsi, & Prostitusi
3. Stop (pencemaran laut & sungai), pembakaran hutan & perburuan liar.
4. SAY NO TO DRUGS !!!

-- KIAMAT SUDAH DEKAT –-
Terinspirasi oleh: Elang Brontok (Spizaetus Cirrhatus) yang hampir punah

Dan jika seseorang yang mahir untuk membaiki dan meyelesaikan virus tersebut ataupun kita panggil juruteknik/jurutera computer juga akan memeningkan kepalanya dan mengambil masa yang agak lama untuk menyahkan virus tersebut dari dalam komputer yang dijangkiti itu melainkan ‘terpaksa’ memformat terus hard disk tersebut. Ini merupakan ‘jalan terakhir’ untuk memecahkan kebuntuan tersebut. Berikut merupakan serangan awal virus tersebut. Sekarang ini kebanyakkan anti-virus sudah boleh menghindarkan dan menghapuskan terus virus tersebut.

Virus tersebut akan cuba menghalang dirinya daripada di usir keluar oleh juruteknik komputer dengan pelbagai cara dan helah bagi menyusahkan mereka menyahkan Virus tersebut. Segala bentuk Anti-Virus yang digunakan juga disekat sementara dari berfungsi. Windows Registry juga terus di halang untuk membuat repair dan akan terus men’restart’ kembali komputer anda.

Sungguh ‘dasyat’ mesej ini ditujukan. Tapi ini adalagi yang “dasyat” nak cerita dan aku memang betul respek giler dengan pencipta virus ini. Walaupun dia dianggap sebagai “salah” di dalam “undang-undang” siber ini. Aku respek tang ‘niat’ ataupun ‘nawaitu’ dia tu dan kepandaian dia mencipta virus tu. Sehinggakan komputer yang diserang virus ini akan secara automatiknya akan membanjiri (flood) data-data ke server-server kerajaan Israel bagi melumpuhkan dan menjadikan server-server berkenaan ‘sesak nafas’.

Terdapat 2 cara sahaja untuk menyelesaikan ataupun menyahkan virus tersebut dari terus ‘berkampung’ dan terus merebak ke komputer-komputer lain. Iaitu cara yang pertama, dengan memanggil jurutera yang betul-betul berkelayakkan dan berpengalaman luas tentang keselamatan komputer. Jika tiada masalah virus tersebut akan hilang dalam jangkamasa singkat sahaja.

Dan cara yang kedua, ialah dengan memformat hard disk tersebut. Masalahnya apabila kita memformat sesebuah hard Disk, banyak kerja yang perlu kita lakukan da mengambil masa yang agak panjang untuk menyiapkan keseluruhan dan menginstallasi semua aplikasi yang ada sebelum ini. Tetapi kebaikannya banyak dan sistem pengoperasian komputer akan menjadi segar dan ianya nampak seperti komputer baru .

Apa yang ingin saya perjelaskan di sini berkenaan keadaan Pak Lah dan Virus Brontok ini hampir sama simtom-simtomnya, kesannya dan juga jalan penyelesaiannya. Jika beliau sedar dan bertanggungjawab, beliau perlu akur dan menerima nasihat daripada mereka yang berpengalaman luas dan sedia untuk mengundurkan diri ataupun bersedia memperbaiki keadaan dengan rasa tanggungjawab tanpa ‘membuang’ mereka-mereka ini.

 
 
 

Wednesday, June 25, 2008

50 Sebab - Kenapa Aku Benci Paklah?

1) Tidak menghormati serta menolak nasihat dan teguran oleh Negarawan Negara iaitu Tun Dr. Mahathir Mohamad dan pemimpin-pemimpin lain. Atas sikap inilah pemimpin-peminpin lain juga telah bersikap kurang ajar dan biadap serta memperkecil-kecilkan kewibawaan Tun Dr. Mahathir seperti Nazri Aziz, Musa hitam, Shabery, Zaid ibrahim dan lain-lain lagi.

2) Penglibatan Ahli Keluarga terutama anaknya Kamaludin dan menantunya Khairy Jamaluddin di dalam menentukan dasar dan keputusan pentadbiran Pak Lah. Semua menteri tahu berkenaan hal ini dan mereka takut menyuarakannya dan mengambil sikap berdiam diri.

3) Mempunyai “Penasihat Tingkat 4” yang kurang cerdik lagi bodoh sombong. Mereka ini terdiri daripada orang-orang yang terdiri dari mereka yang "bijak pandai", "pemikir" dan "berilmu tinggi" yang mendapat kelulusan dari University Oxford, Cambridge dsb. PM tidak memerlukan mereka yang berkelulusan dari Universiti dari dalam negara kita. Hebat-hebat mereka ini.

4) Beliau tidak membenarkan ahli-ahli umno menegur serta mengkritik beliau. Sekiranya ada, mereka akan dikenakan tindakan, diugut ataupun dipecat. Mereka juga sanggup mempergunakan pegawai keselamatan kita seperti polis, FRU dan BPR untuk bertindak kepada mereka-mereka yang berani.

5) Tidak fokus dan mendapat maklumat tidak tepat tentang kepercayaan rakyat kepada beliau terutamanya ahli akar umbi UMNO semasa Pilihanraya Umum ke-12 (PRU12) yang lepas.

6) Kerajaan BN kalah teruk, sehingga hilang 6 negeri (termasuk Wilayah Persekutuan) kepada pembangkang – sesuatu yang memalukan dan mengaibkan Barisan Nasional (BN) terutamanya UMNO.

7) Paklah selalu membuat keputusan yang berubah-ubah (Flip-flop). Sekejap ada sekejap tiada. Sekejap tiada sekejap ada. Jawapan yang selalu keluar dari mulutnya seperti " I dont know!" dan " I'm not involved!.

8) Terlalu banyak membazirkan wang rakyat untuk kepentingan peribadi seperti mengubahsuai rumahnya di Sri Perdana bernilai RM15.81 juta (seperti yang dilaporkan oleh balaci beliau nazri Aziz di parlimen), dan menganjurkan parti sosial bersama kroni-kroninya di rumahnya dengan kehadiran semua ahli keluarganya meraikan bersama-sama. Turut hadir adalah bos pasukan F1 Ferrari Jean Todt dan tunangnyer Michele Yeoh.

9) Membatalkan Projek Jambatan Bengkok (menggantikan jambatan sedia ada di sebelah tambak johor) yang sedang dalam pembinaan dan Projek Landasan Berkembar Keretapi Laju yang ditangguhkan. tapi sekarang kedengaran projek ini akan disambung semula. Yang nyata kos pembinaan dan perlaksanaannya meningkat 100% (seperti lapuran dari chedet.com) apabila dimulakan kelak.

10) Hilangnya kedaulatan negara berkenaan Pulau Batu Putih kepada Singapura. Mengikut Sultan Johor Pulau Batu ini adalah hak milik kita, tetapi apakan daya akhirnya jatuh ke tangan Singapura. Dan kita "dihadiahkan" Batuan Tengah (Midle Rock).Win-win situation katanya.


11) Penglibatan Khairy Jamaludin dan Kalimullah dalam kes ECM Libra - Pengabungan dengan Avenue Capital. Ibarat syarikat kecil menelan syarikat besar. Setelah di bongkar kegiatannya, dengan cepat beliau menjual saham-sahamnya di dlam ECM Libra dan memperolehi keuntungan berjuta-juta ringgit.

12) Penglibatan Kamaludin dalam penganugerahan kontrak secara terus dari Petronas kepada SCOMI. Dimana Scomi lah satu-satunya syarikat yang diluluskan oleh kerajaan untuk membekalkan minyak penggerudian (drilling fluid) kepada semua syarikat-syarikat carigali yang menggali dan mencari minyak di lautan negara kita.

13) Memecat Tan Sri Mahalel sebagai CEO Proton yang dianggap berjaya membawa keuntungan kepada proton dan melantik orang yang tidak punya apa-apa pengalaman dalam industri ini.

14) Penjualan MV Agusta (Milik Proton) kepada Gevi Spa dengan harga 1 euro - Beli dengan harga RM315 juta (70 juta euro)dan menjualnya dengan harga RM4.50 sahaja. Dan bukannya RM4.50/unit saham.

15) Indek jenayah meningkat akibat ketidakseimbangan sosio-ekonomi negara. contohnya Kes Nurin Jazlin serta Kes Sharlini dan Asmawi yang sehingga kini masih belum selesai.

16) Penglibatan Pak Lah dalan scandal “Oil for Food” dengan Iraq. Program dimana pertukaran makanan dengan minyak dengan negara Iraq. Oleh Syarikat yang dimiliki oleh Kakak iparnya.

17) Menubuhkan Islam Hadhari yang nyata lari dari landasan “Islam” yang sebenar.

18) Penyelewengan Wang Ehsan Terengganu kepada Patrick Lim (Patrick Badawi) seperti penganjuran Monsoon Cup, Pembinaan Masjid Kristal, Perkampungan Hadhari dsb. Siapakah Patrick Lim ini? Patrick Lim adalah bapa saudara kepada Azrene Abdullah, isteri kepada Kamaluddin, anak PM Malaysia. Jadi Patrick Lim adalah bapa saudara kepada menantu Pak Lah yang bernama Azrene.

19) Pembangunan Wilayah Iskandar Malaysia yang memihak kepada kepentingan singapura. Namanya pula sudah 3 kali di tukar ganti. Kepentingan bumuputera juga diabaikan. Kerajaan juga berkali-kali menukar polisi pelaburan di WPI ini atas desakan rakyat.

20) Tidak menunjukkankan keprihatinan atau tindakan segera kepada nasib malang rakyat yang mengalami sesuatu bencana seperti banjir, tsunami dan kes hilang anak. Seingat saya kes sharlinie dan aswawi ini tidak tidak datang menjenguk dan begi semangat cuma menghantar "first lady"nya sahaja serta pemimpin-pemimpin yang prihatin kepada nasib rakyatnya.

21) Menaikkan harga petrol dan diesel dengan terlalu tinggi hingga menyusahkan rakyat yang berpendapatan rendah semenjak mengambil alih tampuk pemerintahan dari Tun Dr Mahathir.

22) Tidak memainkan peranan yang besar dalam OIC semasa malaysia mempengerusikan mesuarat OIC. Tidak berani bersuara langsung.

23) Pemberian kontrak secara runding terus daripada Kerajaan kepada kroni-kroninyer sahaja tanpa tender terbuka ataupun dengan tender terbuka.

24) Menubuhkan GLC di bawah kementerian kewangan untuk menyelia dan mentadbir berkenaan projek-projek di bawah RMK-9 seperti Pembinaan BLT , Pelaburan Hartanah Bumiputera Berhad, dsb. Bukankah Kementerian Kewangan ini dibawah Pak Lah. – Disinilah antara tempat kroni menagih projek-projek.

25) Penglibatan Anak Syarikat Scomi, Scope dalam penghasilan centrifuges untuk membuat senjata nuklear melalui agennya BSA Tahir (Dia di tahan dibawah ISA dan kini dikhabarkan dbeliau telah bebas)

26) Kenaikan harga barang pengguna yang tidak terkawal hari ke hari sehingga menyusahkan rakyat. Dan adakalanya sampai stok tiada di pasaran. seperti minyak, gula, tepung dsb.

27) Membuatkan menteri-menteri serta ahli Umno menjadi takut untuk menegur kepimpinan beliau walaupun mereka tahu akan kesalahan dan kesilapan beliau. Cari makan katakan.

28) Indek rasuah dilaporkan meningkat dari tahun ke tahun. Rasuah di mana-mana. Untuk jadi pemimpin pun kena memberi rasuah. MasyaAllah.

29) Kaum lain mengambil kesempatan di atas kelemahan beliau untuk menuntut hak mereka yang dianggap keterlaluan. – contohnya Hindraf.

30) Segala ucapan dan mesej beliau kepada rakyat tiada isi dan tidak menarik minat orang ramai mendengarnya. Hanya membaca teks yang telah disediakan. Bosan.

31) Tidak mempunyai “aura” sebagai seorang pemimpin yang berwibawa dan berwawasan demi kepentingan agama, bangsa dan negara.

32) Selalu menafikan sesuatu perkara yang akan berlaku dan akhirnya berlaku juga – “Denial Syndrome”

33) Pemberian kontrak membekal bas kepada SCOMI untuk dibekalkan kepada Syarikat Prasarana Negara untuk RapidKL dan Rapid Penang.

34) Tidak menjawab segala tuduhan yang dilemparkan oleh Tun Dr Mahathir dengan jelas dan berfakta. Sampai sekarang diam membisu. Dan juga tuduhan-tuduhan terbaru di laman blog chedet.com.

35) Suka "Tidur" dan selalu menguap semasa sesi penerangan dan majlis-majlis tertentu.

36) Selalu mengambil cuti untuk ke Perth, Australia bersama anak dan cucu-cucunya walaupun rakyat di dlam kesusahan semamsa banjir yang berlaku di johor tahun lepas – Kampung kedua selepas Pulau Pinang.

37) Tidak peka dan tidak berani memberi tekanan kepada kuasa luar di atas tindakan mereka menindas dan menyerang umat islam di seluruh dunia.

38) Tidak mengambil langkah drastik untuk merangsangkan kedudukan ekonomi negara yang agak perlahan dan tidak bermaya ini.

39) Peluang pekerjaan yang terhad dan jumlah penggangguran yang tinggi.

40) Mengatur dan melantik wakil-wakil calon untuk diketengahan semasa penamaan calon PRU12. Orang lama digugurkan tanpa sebab.

41) Melindungi dan menafikan akan penglibatan menteri serta orang berkepentingan yang mempunyai rekod buruk ataupun rasuah.

42) Memberi peluang DAP (parti bukan Melayu) menawan Pulau Pinang iaitu negeri kelahirannya.

43) Menghapuskan subsidi minyak dan digantikan dengan pemberian rebat tunai yang mungkin akan melibatkan penyelewangan di bawah POS Malaysia.

44) Dasar yang diutarakan sentiasa berubah-ubah akibat tiada membuat kajian yang mendalam dan adakalanya bertindih dengan keputusan menteri-menteri lain.

45) Mengawal media-masa di bawah pengaruh Kalimullah untuk kepentingan politik Pak Lah yang Terlampau. Dia ini lah yang dikatakan “Spin Doctor” oleh Tun Mahathir.

46) Memecat Ketua Editor Melayu Di NST yang dimiliki oleh UMNO dan diganti dengan Brendan Parera. (akhirnya diberhentikan juga atas desakan)

47) Membenarkan Kapal perang Amerika berlabuh Di Pelabuhan Kelang semasa Perang Iraq.

48) Memberi kontrak secara runding terus kepada Patrick Lim (Patrick Badawi) berkenaan projek Jambatan Kedua Pulau Pinang dan Sistem Monorel di Pulau Pinang

49) Pihak Kerajaan membayar ex-gratia kepada Tun Salleh Abbas dan bekas-bekas hakim lain sebagai tanda memohon maaf bagi pihak kerajaan. Jumlahnya juga dirahsiakan untuk pengetahuan umum.

50) Pembelian pesawat peribadi (yang dikatakan disewa dan diselengagarakan oleh PMB) yang menelan kos sebanyak hampir RM200 juta .7 comments:

Anonymous said...

Pak Lah memang anak haram. Celaka punya pemimpin. Semoga cepat mampus! Pegi berampus lah kau ke australia! Natang Kau Pak LAh.
UMNO BABI!

Anonymous said...

Pak Lahap ni, memang tak sedar diri.
Selagi Pak Lahap di bayangi
KERA JADIAN tu selagi tu la dia jadi Pak Turut.

Maka dgn itu dia patut di berikan
gelaran sbg BAPA KEJATUHAN....

R'HANIDA

Anonymous said...

..mane cukup 50 geng ini gua tambah di segi kaca mata..rakyat terpinggir...

51. menjatuhkan maruah org melayu di depan imigran tanah melayu.
52. melayan manusia yang memang corrupt sebagai menteri.
53.org suruh memperkasa kan bangsa, rakyat malaysia dan agama..dia pi kayap kan negara.
54. Langsung tak peduli masyarakat malaysia dan kaki tangan kerajaan dgn bagi gula-gula...semakin banyak gomen officer corrupt...serta lupa alif,baa.taa
55. makin ramai org jahat...dan org bodoh tak reti di ajar dlm gomen dan pbt.
56.tauke swasta pun manyak terikiut-ikut cara pemerintahan poklah sehingga kebajikan pekerja di lupakan,
57. habis semua bangsa membenci poklah..rakyat la..terutama cina sederhana..ingat kawin nasrani tu org pakat sokong la.
58. menghancurkan insitutsi melayu yg terulung umno dan umnoputra..penyebab utama masalah sosial nelayu.
59. membanyakkan syabu dlm tm...sehingga boh pun tak da..suruh rakyat isap chemical drug dgn beleluasa..ada la tu depa kawtim dgn kongsi.
60 lupa tanggungjawab sebagai khalifah...serta buat islam hadhari dan bai'ah yg dibeloti mkn tuan ...amal makruh nahi mungkar///

Anonymous said...

demmit!!....makin lama makin hanginnnnn aku dengan 'PAKLAHap ni...

Anonymous said...

Kita sokong Nik Aziz, pemimpin yg dah lama hidup low profile.No minister in m'sia can live as low profile as him. Tabik Springggg!!!

Desperado said...

Huh..dah semua ko nyampah...
Sapa yang ko sayang untuk di jadikan pemimpin?

1. Anwar Ibrahim?
2. Lim Kit Siang?
3. Karpal Singh?
4. Wan Azizah?
5. Khir Toyo?
6. Samy Vellu?

www.pilihananda08.blogspot.com

Anonymous said...

Kami berkunjung ke laman ini sebagai Gerak Gempur Pemuda Sokong Khairy. Pak Lah telah memanam semangat khairisme di kalangan muda mudi dan ini jelas akan memperhebatkan lagi kekhairian yang harus berlaku jikalau kita hendak mencapai Wawasan KJ 2020 (iaitu dah jadi PM selama 20 tahun)
Teruskan cuba menghentam Pak Lah tetapi kami sokong Pak Lah, menantunya, anaknya, isterinya, kucingnya dan restoran makannya

Kelab Penyokong KJ